Bounty-kaka!
Smeten:
4,5 dl socker | |
4 dl vetemjöl | |
1,5 tsk vaniljsocker | |
3 tsk bakpulver | |
4,5 msk kakao | |
3 st ägg | |
225 gram smält smör eller margarin | |
2,25 dl kokande vatten |
225 g smält smör




4,5 dl socker | |
4 dl vetemjöl | |
1,5 tsk vaniljsocker | |
3 tsk bakpulver | |
4,5 msk kakao | |
3 st ägg | |
225 gram smält smör eller margarin | |
2,25 dl kokande vatten |
4 st ägg | |
6 dl socker | |
150 gram smör eller margarin, rumsvarmt | |
3 dl vetemjöl | |
1 dl kakao |
|
2 tsk vaniljsocker | |
2 krm salt |
2 dl socker |
|
1 dl sirap | |
1,5 dl grädde | |
75 gram smör eller margarin | |
200 gram kokosflingor
1) Vispa ägg och socker pösigt.
2) Klicka i smöret och rör i resten av ingredienserna.
3) Bred ut i långpanna klädd med bakplåtspapper. Grädda ca 15-20 minuter på 200 grader.
4) Gör under tiden glasyren. Blanda allt utom kokos i en kastrull och koka i fem minuter.
5) Rör i kokosen.
6) När kakan gräddats ca 15-20 minuter, bred då glasyren över kakan och grädda ytterligare
10 minuter tills glasyren blir gyllenbrun.
7) Skär i bitar, går utmärkt att frysa.
![]() ![]() |
|
Pajdeg | ||
150 gram | ||
1,5 dl | ||
2,5 dl | ||
Fyllning |
||
5 st | ||
1 burk färska räkor
1 burk färska kräftor
|
2 dl creme fraiche |
1,5 msk Hummerfond |
3 msk finhackad dill |
Tillagning1. Mixa ihop degen. Ställ den i kylen att vila, ca 30 minuter.2. Skala under tiden de kokta äggen och hacka dem grovt. Skala räkorna. 3. Rör ut crème fraiche med fond och dill. Blanda i de grovt hackade äggen och räkorna. 4. Tryck ut degen i en pajform, 23 cm i diameter och nagga den. 5. Förgrädda pajskalet i 200° i 8-10 min. 6. Slå fyllningen i det förgräddade pajskalet. Strö över riven ost. 7. Färdiggrädda pajen tills den får en gyllenbrun yta, ca 25 min. Vill man, kan man som jag gjorde idag använda färdig pajdeg, en smördeg jag köper på rulle,
men obs, det finns två olika, och använd den till mat, inte till bärpajer och sånt.
![]() Ha det gott!
Fridens liljor!
|
Mitt första inlägg.
Jag är en gift tjej som har två underbara busgrabbar och en hund som varit min följeslagare de sista 13 åren. Vi bor i ett hus där köket är mitt bästa rum och där jag förmodligen spenderar mest tid. Mat och bak är mitt stora intresse. Jag är också matkrönikör för SöderhamnsNytt.