Nicer dicer plus!!
Men vilken grej jag har införskaffat mig!! Nicer dicer plus!
Har alltid skrattat åt alla tv-shop-reklamer och trott att jag ALDRIG skulle beställa något därifrån, men efter att ha kollat oändligt många gånger på denna reklam för att hitta något dåligt med den, var jag helt enkelt tvungen att beställa den och prova, och vilken grej!! Den är huuuur bra som helst!
Idag till exempel, gjorde jag kasslergratäng, och så klart en sallad till, och tusan vad snabbt det gick att hacka allting!
Jag stavade potatisen däri, och tjopp så var det klart! Förr har jag stått med sån handvevsgrej, med en skiva som snurrar, men det här var tusen gånger effektivare! Sen gjorde jag den snabbaste sallad jag någonsin gjort!
Här kommer lite bilder!




Kanonbra var den!!
Häromdagen gjorde jag också riddarkaka, och idag var min svärmor här och fikade och eftersom den föll henne på läppen, lovade jag att lägga ut receptet här!
Så här kommer det Riggan =)
Riddarkaka
Gräddas på 200 grader 15-20 minuter, ska gräddas ytterligare med glasyren på.
Botten:
4 st ägg | |
6 dl socker | |
150 gram smör eller margarin, rumsvarmt | |
3 dl vetemjöl | |
1 dl kakao |
|
2 tsk vaniljsocker | |
2 krm salt |
Glasyr:
2 dl socker |
|
1 dl sirap | |
1,5 dl grädde | |
75 gram smör eller margarin | |
200 gram kokosflingor
1) Vispa ägg och socker pösigt.
2) Klicka i smöret och rör i resten av ingredienserna.
3) Bred ut i långpanna klädd med bakplåtspapper. Grädda ca 15-20 minuter på 200 grader.
4) Gör under tiden glasyren. Blanda allt utom kokos i en kastrull och koka i fem minuter.
5) Rör i kokosen.
6) När kakan gräddats ca 15-20 minuter, bred då glasyren över kakan och grädda ytterligare
10 minuter tills glasyren blir gyllenbrun.
7) Skär i bitar, går utmärkt att frysa.
![]() ![]() |
|