Smulpannekaka!
Japp, ett påhittat namn igen,, men har dom inget namn så blir det så =)
Det här är en långpannekaka som är lite annorlunda än dom klassiska, men ack så god!
Gjorde den härom dagen och den har gått hem hos alla som smakat! =)
Den blir som namnet kan avslöja lite smulig, så kan därför också väljas att serveras som lite pajliknande med glass eller vaniljsås, men är minst lika god ensam!
Smulpannekaka!
Deg:
375 gram margarin (rumsvarmt)
11 dl mjöl
4,5 dl socker
4 msk vanillinsocker
1 msk bakpulver
1 msk bikarbonat
Fyllning:
3 ägg
1 burk kesella (a 2 dl), kan använda olika smaker om man vill, jag tog vanilj
2 burkar creme fraiche (a 2 dl styck, den feta varianten)
3 dl socker
1 msk vanillinsocker
Gör så här: Blanda ingredienserna till degen och arbeta ihop.
375 gram margarin (rumsvarmt)
11 dl mjöl
4,5 dl socker
4 msk vanillinsocker
1 msk bakpulver
1 msk bikarbonat
Fyllning:
3 ägg
1 burk kesella (a 2 dl), kan använda olika smaker om man vill, jag tog vanilj
2 burkar creme fraiche (a 2 dl styck, den feta varianten)
3 dl socker
1 msk vanillinsocker
Gör så här: Blanda ingredienserna till degen och arbeta ihop.
Tryck ut drygt hälften i en bakplåtsklädd långpanna. Tryck ihop ganska bra.
Rör samman ingredienserna till fyllningen och häll den över degbotten i långpannan (ca 35x42 cm) smula resten av degen ovanpå.
Grädda i ca 30 minuter i 200 grader.
Storleken på bitarna du skär upp bestämmer du själv!




