Lördagsmiddag!
Gokväll!
Tänkte dela med mig av vår lördagsmiddag här hemma!
Jag har inget speciellt namn på den här rätten, utan vi kallar den för mums-kyckling!
Den innehåller både det ena och det andra, och är tusan så god!
Så här har ni ett recept att gå efter, jag höftar jämt när jag lagar mat, men jag ska försöka precisera mig så mycket som möjligt nu, men smaka av, smaka av, smaka av, det är nyckeln det!
Jag gjorde till 8 personer, så nu skriver jag för det, halvera så får ni för fyra =)
Mums-kyckling
8 kycklingfiléer
2 pkt skivad bacon
1 burk soltorkade tomater, ca 200 g
2 färska tomater
2 tärningar grönsaksbuljong
2 msk stark ajvar
1 stor röd lök
1 dl vatten
1/ 2 dl olja
2 burkar creme bonjour grekisk vitlök
5 dl creme fraiche
riven ost
Så här gjorde jag:
Dela filéerna NÄSTAN helt igenom.
Krydda med svartpeppar, salt och cayennepeppar och gnid in det runtom på kycklingen.
Fyll med 1/4 dels burk vitlöksost
Linda 2 skivor bacon runt varje filé.
Lägg i smord ugnsform.
Stek i ugnen på 200 grader ca 15-20 minuter, skär ett snitt i största filéen och kolla så att vätskan är klar, då är filéerna klara.
Medan filéerna är i ugnen gör du följande.
Ta fram en kastrull, häll i olja, soltorkade tomaterna, klyftade vanliga tomaterna, löken, som du också klyftar, buljongen, ajvar och vatten. Låt koka upp och puttra ca 10 minuter.
Mixa sedan allting direkt i kastrullen, blanda sedan ner 5 dl creme fraiche.
När kycklingen är klar, häller du av vätskan som bildats i formen, och häll sedan på såsen över filéerna, sen strör du över den rivna osten.
Gratinera i ugnen tills osten är som du vill ha den.
Servera med ris, pasta eller klyftpotatis och en god sallad.
Här följer lite bilder!







Ha det gott alla,
fridens!