Suringspremiär!
Japp, som rubriken lyder blir det suringspremiär här hemma idag! Min familj och min mans familj kommer och käkar, kommer bli supertrevligt!
Så idag har jag gjort en skaldjurspaj som jag också tänkte ställa fram, så det blir lite mer matigt liksom, och jag vill gärna dela med mig av receptet till Er!
Skaldjurspaj;
Pajdeg | ||
150 gram | ||
1,5 dl | ||
2,5 dl | ||
Fyllning |
||
5 st | ||
1 burk färska räkor
1 burk färska kräftor
|
2 dl creme fraiche |
1,5 msk Hummerfond |
3 msk finhackad dill |
Tillagning1. Mixa ihop degen. Ställ den i kylen att vila, ca 30 minuter.2. Skala under tiden de kokta äggen och hacka dem grovt. Skala räkorna. 3. Rör ut crème fraiche med fond och dill. Blanda i de grovt hackade äggen och räkorna. 4. Tryck ut degen i en pajform, 23 cm i diameter och nagga den. 5. Förgrädda pajskalet i 200° i 8-10 min. 6. Slå fyllningen i det förgräddade pajskalet. Strö över riven ost. 7. Färdiggrädda pajen tills den får en gyllenbrun yta, ca 25 min. Vill man, kan man som jag gjorde idag använda färdig pajdeg, en smördeg jag köper på rulle,
men obs, det finns två olika, och använd den till mat, inte till bärpajer och sånt.
![]() Ha det gott!
Fridens liljor!
|