Bounty-kaka!
Idag var det dags för att fylla upp frysen med ännu mera långpannekaka! Det är alltid mycket folk i rullning hos oss, så här måste det finnas fika =)
Den här gången blev det en Bounty-kaka, en chokladkaka med kokossmörkräm och smält choklad ovanpå, och jag delar med mig av receptet till er!
Bounty-kaka
Smeten:
4,5 dl socker | |
4 dl vetemjöl | |
1,5 tsk vaniljsocker | |
3 tsk bakpulver | |
4,5 msk kakao | |
3 st ägg | |
225 gram smält smör eller margarin | |
2,25 dl kokande vatten |
Smörkräm:
225 g smält smör
4 dl florsocker
2 ägg
0,75 paket kokos (nästan en hel påse alltså)
Garnering:
1 kaka ljus blockchoklad
1,5 msk olja
1) Vispa ägg och socker, tillsätt torrvarorna därefter smör och vatten.
2) Grädda kakan i smord och bröad långpanna.175 grader 15-20 min. Låt kakan svalna.
3) Smält smöret till smörkrämem och rör ner resten av ing. Låt svalna.Bred över den kalla kakan.
4) Smält blockchokladen i vattenbad med oljan och bred över kakan.
Låt kallna innan du skär upp den, det är enklare att få fina bitar då, antalet bitar beror på hur stora du vill ha =)




Hoppas ni gillar den!
Fridens liljor!