Tårtbotten!
Ta fram 3 lika stora glas. Knäck äggen i ett av dom.
Mät sedan upp lika mycket socker i det andra glaset, och i det tredje mäter du upp lika mycket mjöl
Ersätt en tredjedel av vetemjölet med potatismjöl,
I mjölglaset blandar du ännu ner bakpulver: 1 tsk till 2-3 ägg, 1,5 tsk till 4-5 ägg och 2 tsk till 6 ägg.
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker länge, det skall bli riktigt vitt och pösigt. Blanda sen ner mjölblandningen försikigt. Häll i smord och bröad form och grädda på nedersta falsen i 20 minuter för 2 ägg, 25-30 minuter för 3-4 ägg och 35-40 minuter för 5-6 ägg. För att få botten högre brukar jag dela ett bakplåspapper och ställa efter kanten i formen så det når hela vägen runt, då blir kanten på formen högre och botten kan byggas uppåt medan den gräddas.
Känn på botten med t.ex. en tändsticka när du tror att den är färdig, tändstickan skall vara torr när botten är färdig.
Låt botten stå och svalna en stund (15 minuter) i sin form innan du tar bort sidorna om du har en springform, eller stjälper upp den från en vanlig rund form.
Skär sedan botten i önskad storlek på delningarna, man kan förenkla med att markera med tandpetare runtom för att få lagren jämna.
Ha en härlig midsommar!
Fridens liljor!
.