angelasmat.blogg.se

Detta är min blogg, om mitt stora intresse, mat och bak. Här kommer jag att dela med mig av min bibel, min receptbok =) Jag kommer också dela med mig av succéer, misslyckanden, tips och råd.

Riggans Elisabeth-kaka!

Publicerad 2014-01-20 18:29:00 i Allmänt,

Supergod kaka som görs av superduktig svärmor =)
När hon ska skära kakan värmer hon knivarna i hetvatten, för att få perfekta skär så inte chokladen går sönder =)
 

Riggans "Elisabethkaka"

4 st ägg

3 dl kokt vatten

6 dl socker

5 dl mjöl

2 tsk vaniljsocker

4 tsk bakpulver

6 msk kakao

Blanda allting till kakan, bred ut i långpanna och grädda på 175 grader ca 30 min.

Låt den sedan svalna och blanda under tiden smörkrämen;

150 g margarin

1 ägg

200 g mandelmassa, riven

2,5 dl florsocker

Bred sedan detta över den kalla kakan.

Smält sedan ca 300 g blockchoklad och bred över kakan medan den är kall.

Skär sedan kakan i bitar. Vill man ha perfekta bitar håller man knivarna heta á la Rigmor-style =)

 

 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jag är en gift tjej som har två underbara busgrabbar och en hund som varit min följeslagare de sista 13 åren. Vi bor i ett hus där köket är mitt bästa rum och där jag förmodligen spenderar mest tid. Mat och bak är mitt stora intresse. Jag är också matkrönikör för SöderhamnsNytt.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela