angelasmat.blogg.se

Detta är min blogg, om mitt stora intresse, mat och bak. Här kommer jag att dela med mig av min bibel, min receptbok =) Jag kommer också dela med mig av succéer, misslyckanden, tips och råd.

Potatiskaka

Publicerad 2014-01-01 12:59:00 i Allmänt,

Potatiskaka

5 st  bakpotatis(ar), stora

1 msk  maizena

200 gram  parmesanost

2 msk  basilika, färsk, finstrimlad

1 msk  körvel, finstrimlad ( kan så klart hoppas över om man inte gillar körvel )

1 tsk  timjan

salt och peppar

1. Sätt ugnen på 185 grader.

2. Skala och riv potatisen och parmesanosten grovt i en. Blanda potatis, parmesanost, basilika, körvel, timjan och maizenamjöl i en stor bunke. Smaka av med salt och peppar.

3. Pressa ut vätskan från potatisblandningen och fyll formen. Snyggt är att göra i avlånga sockerkaksformar om man vill få snygga skivor sen, eller i såna muffinsformar av plåt, då får man färdiga portioner direkt,, ta dom lite större då, med sex platser i varje plåt. Placera ett smörpapper ovanpå potatiskakan och ställ en tung form eller annat ugnståligt tungt material ovanpå för att potatiskakan ska ligga under press när den gräddas.

4. Grädda potatiskakan i mitten av ugnen i ca 60 minuter. När potatiskakan är klar så ska den kallna under press i kylskåpet minst 2 timmar. Det är för att man ska kunna skära upp potatiskakan i fina skivor. Det går också bra att förbereda kakan dagen innan.

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jag är en gift tjej som har två underbara busgrabbar och en hund som varit min följeslagare de sista 13 åren. Vi bor i ett hus där köket är mitt bästa rum och där jag förmodligen spenderar mest tid. Mat och bak är mitt stora intresse. Jag är också matkrönikör för SöderhamnsNytt.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela