Krispig kycklingfilé!
Krispig kycklingfilé, 4 port.
4 st kycklingfiléer, om dom är väldigt stora brukar jag dela dom mitt itu och göra 8 mindre istället.
salt och peppar
cayennepeppar
100 g smält smör
3 dl corn flakes, krossade
2 dl riven ost av valfri smak
1/2 dl riven parmesanost (kan struntas i om man vill)
1 st pressad vitlöksklyfta
1/2 tsk oregano
1) Krydda filéerna med salt, peppar och lite cayennepeppar efter smak.
2) Smält smöret i en kastrull, krama sönder corn flakes i handen och ha i smöret, tillsätt också osten, vitlöken och oreganon.
3) Panera filéerna i cornflakes-röran och tryck liksom till så det fastnar runtom. Lägg sedan i smord form.
Stek mitt i ugnen på 225 grader tills filéerna är helt genomstekta och paneringen fått en fin gyllenbrun färg, ca 20-30 minuter beroende på storlek.
Till detta brukar jag servera klyftpotatis eller bulgur med en kall sås till. Här kan bara fantasin begränsa, välj tzatziki eller blanda sweet chili sås med creme fraiche bara, båda funkar lika bra.
