Supergoda biffar i tomatsås!
Ibland lyckas man bara!
Jag har varit lite bunden hemma nu då jag har två sjuka små gossar,, så igår när jag skulle göra köttfärsbiffar fick jag helt enkelt klara mig på det jag hade hemma,, och det blev så himla bra!
Så jag delar med mig av receptet och försöker få till måtten så exakta som möjligt, men som sagt, det blev ett ihopsläng av sånt som fanns kvar, så använd det som en måttstock, men smaka själva av om ni vill ha starkare.
Angelas biffar i tomatsås, 12 stycken.
1 kg köttfärs
1/2 burk mildas smaksatta creme fraiche, vitlök och örter
1 dl grädde
3 msk kalvfond
1/2 påse cevapicci kryddpåse
1 dl hackad persilja
salt
peppar
Blanda ihop hela köttfärsblandningen. Dela i 12 delar och gör till biffar som du
lägger på en bricka och låter vila ett par timmar, gärna över dagen om möjligt.
När det är dags för stekning, stek i stekpanna så du får en fin stekyta på biffarna,
lägg i smord form eller plåt och stek klart i ugnen på 200 grader, ca 15 minuter.
Tomatsåsen:
2 gula lökar
4 färska tomater
4 vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
1 burk eller tetra krossade tomater
1 dl vitt vin
3msk chilisås
1 msk tomatpuré
salt
peppar
timjan
oregano
basilika
Hacka löken och tomaterna fint, svetta tillsammans med oljan i en panna. Pressa i vitlöken och låt svettas ihop.
Häll i krossade tomaterna, chilisåsen, tomatpurén och vinet. Salta och peppra efter smak.
Tillsätt också resten av kryddorna efter smak, exempelvis 1 tsk timjan, 1 tsk oregano. 1 tsk basilika.
Låt såsen koka ihop ca en halvtimme. Häll sedan över biffarna i ugnsformen.
Servera med ris.
När jag kokade riset, hade jag i lite kycklingfond, curry och grönsaksbuljong i risvattnet, blir mycket gott då!
Lycka till!



