angelasmat.blogg.se

Detta är min blogg, om mitt stora intresse, mat och bak. Här kommer jag att dela med mig av min bibel, min receptbok =) Jag kommer också dela med mig av succéer, misslyckanden, tips och råd.

Pulled Pork

Publicerad 2013-09-13 14:03:54 i Allmänt,

Ja idag är det fredagsmiddag så klart, och idag blir det Pulled Pork.
Isärdraget fläskkött som lagats under lååååååång tid på låg temperatur. Köttet blir då otroligt mört och faller lätt isär.
Man kan äta det på oändligt många sätt, många äter det med hamburgerbröd och såna tillbehör, eller med klyftpotatis, men här hemma äter vi det antingen istället för köttfärs till tacos, eller i fajitabröd.
 
Idag gör jag först köttet i ugnen under dagen, sen rullar jag in det i fajitabröd, lägger det i en ungsform, häller lite av köttspadet över och har sedan på riven ost. Detta gratinerar jag i ugnen. Sedan serveras det med guacamole eller creme fraiche, tacosås och grönsallad. Mycket gott.
 
Pulled Pork

ca 1-1,2 kg fläskkarré i bit
5 vitlöksklyftor
1 flaska bbq-sås, gärna med hickorysmak, typ Santa Marias
2 gula lökar
1 dl vatten
salt och peppar
 
Sätt ugnen på 100 grader.
Salta och peppra köttet och gnid in runtom.
Lägg i en smord gjutjärnsgryta.
Klyfta löken i stora bitar, skala vitlöksklyftorna och tryck sönder dom med kniven. Lägg detta runt köttet.
Häll bbq-såsen över allting och ha sedan i 1 dl vatten i flaskan, skaka ur det sista och häll över.
Ställ in i ugnen och låt stå i 8 timmar.
Jag brukar dock vända på köttet en gång efter 4 timmar.
 
 
Otroligt gott och lätt att göra! Sköter sig självt =)
Ha nu en härlig fredag och hoppas Ni alla får njuta av något gott!
 
Fridens liljor!
 

Kommentarer

Postat av: jennsan

Publicerad 2013-09-13 16:35:57

Åsbergsvägen 18 vill gärna ha mat hemkört till dörren :)

Svar: Klart de!
angelasmat.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jag är en gift tjej som har två underbara busgrabbar och en hund som varit min följeslagare de sista 13 åren. Vi bor i ett hus där köket är mitt bästa rum och där jag förmodligen spenderar mest tid. Mat och bak är mitt stora intresse. Jag är också matkrönikör för SöderhamnsNytt.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela