Pulled Pork
Ja idag är det fredagsmiddag så klart, och idag blir det Pulled Pork.
Isärdraget fläskkött som lagats under lååååååång tid på låg temperatur. Köttet blir då otroligt mört och faller lätt isär.
Man kan äta det på oändligt många sätt, många äter det med hamburgerbröd och såna tillbehör, eller med klyftpotatis, men här hemma äter vi det antingen istället för köttfärs till tacos, eller i fajitabröd.
Idag gör jag först köttet i ugnen under dagen, sen rullar jag in det i fajitabröd, lägger det i en ungsform, häller lite av köttspadet över och har sedan på riven ost. Detta gratinerar jag i ugnen. Sedan serveras det med guacamole eller creme fraiche, tacosås och grönsallad. Mycket gott.
Pulled Pork
ca 1-1,2 kg fläskkarré i bit
5 vitlöksklyftor
1 flaska bbq-sås, gärna med hickorysmak, typ Santa Marias
2 gula lökar
1 dl vatten
salt och peppar
Sätt ugnen på 100 grader.
Salta och peppra köttet och gnid in runtom.
Lägg i en smord gjutjärnsgryta.
Klyfta löken i stora bitar, skala vitlöksklyftorna och tryck sönder dom med kniven. Lägg detta runt köttet.
Häll bbq-såsen över allting och ha sedan i 1 dl vatten i flaskan, skaka ur det sista och häll över.
Ställ in i ugnen och låt stå i 8 timmar.
Jag brukar dock vända på köttet en gång efter 4 timmar.

Otroligt gott och lätt att göra! Sköter sig självt =)
Ha nu en härlig fredag och hoppas Ni alla får njuta av något gott!
Fridens liljor!