Mat och bak!
Idag blir det minsann två recept! Först gjorde jag nämligen kycklinggratäng till middag, och senare ikväll bakade jag en kaka som fröknarna på dagis ska få kalasa på imorgon!
Jag testade lite nya saker, och det verkade funka bra så vi testar vad dom tycker iaf!
Här kommer iaf recepten!
Lycka till!
Angelas kycklinggratäng
1 kg kycklingfilé skuren i småbitar
2 pkt bacon, strimlad
1 burk skivade champinjoner
salt
svartpeppar
salt
svartpeppar
cayennepeppar
5 dl creme fraiche, tjocka varianten
1 dl grädde
2 dl riven ost, gärna västerbotten eller parmesan
5 dl creme fraiche, tjocka varianten
1 dl grädde
2 dl riven ost, gärna västerbotten eller parmesan
4 msk Chilisås
2 stora vitlöksklyftor, pressade
2 stora vitlöksklyftor, pressade
4 - 5 msk kycklingfond
1) Stek kycklingen, bacon och champinjoner, salta och peppra,
2) Lägg i en ugnsfast form.
3) Blanda creme fraiche, grädde, ost, chilisås, vitlök och fond.
Smaka av med salt och peppar om du tycker att det behövs. Häll röran över kycklingen, baconet och champinjonerna. Gratinera i 225 grader tills gratängen fått fin färg. Servera med sallad och ris.

Haha,, bilden var kanske inte den mest smickrande, men tusan så gott det är!
Sen då, kakan jag gjorde ikväll, det var ju ett litet hopkok av sånt som fanns hemma det, och den är ju till fröknarna, och den är lite rosa, så vi kan kalla den för "Frökenkaka".
Angelas frökenkaka
3 ägg
2 kkp strösocker
2 1/2 kkp vetemjöl
125 g smält margarin
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 burk kesella hallon
1 1/2 dl frysta eller färska hallon
1) Vispa ägg och socker pösigt.
2) Blanda i allt utom kesellan och hallonen och rör ihop.
3) Rör lite snabbt i kesellan i smeten.
4) Häll upp i smord form eller täckt med bakplåtspapper.
5) Lägg hallonen ovanpå kakan, sätt in i ugnen och grädda på 175 grader ca 20-30 minuter.
6) Ta ut kakan när den är klar och låt svalna lite,,,, sen gjorde jag en glasyr, och här blir det lite tokigt, för jag mätte ju inte hur mycket jag tog av allt! Men börja med florsockret, ca 4 dl florsocker, sen ville jag ha lite hallonsmak även här, så istället för bara vatten, började jag smälta ut florsockret i hallonsaft, och när det blivit en ganska tjock smet, smakade jag av, och kände att den var LITE stark, så jag tog en skvätt vatten, typ en matsked och rörde ut mera med. Här kan man ju styra som man vill. Blir det för lös, ta mera florsocker, blir den för tjock, ta mer saft eller vatten.
Häll ut glasyren och sprid ut över kakan. Ha sedan kokos eller strössel av något slag ovanpå.
Skär bitar efter den storlek du vill ha.



Hoppas det ska smaka!
Fridens!