Hallonglass
Varje år får mina föräldrar otroligt mycket hallon, och jag får så klart vara med och plocka så jag klarar mig till nästa år =) Så det blir saft, sylt och sen styckefryser jag resten.
För när som helst under året, kan det vara roligt att kunna plocka fram och använda i bakning eller till smoothies eller som i det här fallet, till glass! Otroligt gott recept!
Så prova vettja!
Hallonglass
4 dl vispgrädde
4 ägg
5 - 6 msk florsocker
1 dl hallonsylt
300 gram frysta hallon
1) Vispa grädden hårt.
2) Separera gulorna från vitorna, vispa sedan ihop gulorna med florsocker och sylt till en jämn smet.
3) Blanda grädde med äggblandningen och vänd försiktigt ner hallonen.
4) Vispa vitorna till ett hårt skum och blanda försiktigt ned i smeten.
5) Klä en form med plastfolie, avlång sockerkaksform är kalasbra att använda!
6) Häll smeten i formen och ställ i frysen i minst fyra timmar.
Garnera gärna med några fina blad citronmeliss och lite hallon, servera.
