Grekisk pytt!
Men nu var det längesedan jag skrev här! Det blir tyvärr så med två småttingar hemma, att ibland finns inte tillräckligt med tid för annat än familjebestyr =)
Hursom, så fick jag ett recept av en bekant för ett tag sen, på något jag aldrig ätit tidigare, och gott som TUSAN var det, så nu delar jag med mig av det till er med, och råder er att prova, ni kommer INTE bli besvikna!
Grekisk pytt
Till: 4 personer. Ugn 225 grader i 45 minuter.
1 påse klyftpotatis eller egen
500 g fläskfilé
1 röd paprika
1 gul paprika
2 gula lökar
3 tomater
1 fetaostblock
Marinera köttet minst 5 timmar, eller över natten i denna marinad:
1½ dl olivolja
1½ dl soja
3 vitlöksklyftor
1 tsk ingefära
1 tsk sambal oelek
salt & svartpeppar
Lägg potatisen underst i en långpanna. Lägg filébitar ovanpå och överst skurna bitar tomater, paprika och lök. Smula över fetaosten mot slutet.
Kall sås som tillbehör:
2 burkar creme fraiche
4 msk majonäs
italiensk salladskrydda
vitlök
1 påse klyftpotatis eller egen
500 g fläskfilé
1 röd paprika
1 gul paprika
2 gula lökar
3 tomater
1 fetaostblock
Marinera köttet minst 5 timmar, eller över natten i denna marinad:
1½ dl olivolja
1½ dl soja
3 vitlöksklyftor
1 tsk ingefära
1 tsk sambal oelek
salt & svartpeppar
Lägg potatisen underst i en långpanna. Lägg filébitar ovanpå och överst skurna bitar tomater, paprika och lök. Smula över fetaosten mot slutet.
Kall sås som tillbehör:
2 burkar creme fraiche
4 msk majonäs
italiensk salladskrydda
vitlök
