Äppelkaka i långpanna
Det här är en supergod äppelkaka som man gör i långpanna, den blir alltså perfekt att skära i bitar och frysa sen!
Bara ta fram några när det är fikadags =)
Man behöver varken glass eller vaniljsås till då den är saftig och god som den är!
Äppelkaka i långpanna
200 g smör
2 dl vatten
4 ägg
4 dl socker
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
8 äpplen
kanel och pärlsocker
Koka upp smör och vatten och ställ det åt sidan för att svalna.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten växelvis med smörblandningen.
Skala och skiva äpplena och lägg dem på kakan, strö över rikligt med kanel och pärlsocker.
Grädda i en långpanna i 175° ca 30 minuter.
2 dl vatten
4 ägg
4 dl socker
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
8 äpplen
kanel och pärlsocker
Koka upp smör och vatten och ställ det åt sidan för att svalna.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten växelvis med smörblandningen.
Skala och skiva äpplena och lägg dem på kakan, strö över rikligt med kanel och pärlsocker.
Grädda i en långpanna i 175° ca 30 minuter.
