Pepparkaksrutor med frosting!
Hej på er!
Nu var det suuuuperlänge sen jag skrev, men det har varit mycket på slutet, snart jul så lite stök inför det, spelat in halv åtta hos mig, som också tog en hel vecka, tagit reda på kalvkött och donat med massa mer. Men jag älskert =))
Hur som, idag bjuder jag på ett kanongott recept som ni absolut ska prova så här innan jul!
Pepparkaksrutor med frosting
200 g smör
4 dl socker
4 ägg
3 dl turkisk yoghurt
4 dl vetemjöl
1 påse pepparkakskrydda, 18 gram
2 tsk bikarbonat
Frosting;
200 g creme cheese, philadelphia
75 g mjukt smör
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Garnering:
färska bär, till exempel röda vinbär, hallon eller blåbär, citronmeliss
1) Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna med bakpapper.
2) Mixa smör och socker till en jämn smet i en matberedare. Tillsätt äggen ett i taget
medan maskinen kör. Mixa i yoghurten.
3) Blanda till sist i mjöl, pepparkakskrydda och bikarbonat på lite lägre hastighet.
4) Bre ut smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Prova med en sticka. Låt kakan svalna helt.
5) Frosting; Mixa alla ingredienser till en kräm. Bred sedan över den kalla kakan och skär i jämna rutor.
6) Garnera vid servering.