Pepparkaksrulltårta med saffransfyllning
Något vintrigare rulltårta än dom somriga med bär och sylt =)
Pepparkaksrulltårta med saffransfyllning
Ingredienser smet:
4 st ägg
2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 msk pepparkakskrydda
Fyllning:
500 g Kesella vanilj
1 pkt saffran
1) Sätt ugnen på 225°.
Rör ihop kesella och saffran till fyllningen. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, ca 30 x 40 cm.
2) Vispa ägg och socker poröst. Blanda potatismjöl, bakpulver och pepparkakskrydda och rör ner det i smeten. Bred ut smeten i långpannan och grädda genast mitt i ugnen 5 – 7 min.
3) Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort papperet som kakan gräddats på. Låt kallna. Bred fyllningen över kakan och rulla ihop, förvara i kyl. Skär i bitar före servering.
