angelasmat.blogg.se

Detta är min blogg, om mitt stora intresse, mat och bak. Här kommer jag att dela med mig av min bibel, min receptbok =) Jag kommer också dela med mig av succéer, misslyckanden, tips och råd.

Saffranscheesecake

Publicerad 2013-12-30 14:00:00 i Allmänt,

Det här är en perfekt grej att servera som efterrätt, speciellt till jul eller nyår!
Enkel att göra, man kan förbereda den och behöver bara ta fram den ett tag innan servering! Allt klart! =)
 

Saffranscheesecake

( lika här blir det en stor "tårta" som du får skära bitar av vid servering )

 

Pepparkaksbotten

300 g pepparkakor

75 g smör

 

Cheesecakesmeten

4 st ägg

1 1/2 dl socker

200 g Philadephiaostost

4 dl grädde

1 kuvert saffran (0,5 g)

 

Gör så här

Pepparkaksbotten;

Klä insidan av en springform med plastfolie.

Smällt smöret.

Mixa eller krossa pepparkakorna fint.

Blanda pepparkakorna och det smällt smör till en jämn smet och täck botten av springformen med geggan. Packa inte så hårt, utan bara platta ut lite.

Låt pepparkaksbottnen vila i frysen minst 1 timme.

 

Smeten;

Separera äggulor och vitor i vars sin skål.

Vispa gulorna ihop och socker tills det blivigt pösigt, tillsätt osten.

Vispa grädden fluffig ihop med saffranen och vänd ner i äggsmeten.

Vispa äggvitan till skum och vänd försiktigt ner i äggsmeten.

Häll ner äggsmeten i springformen och låt stå ett dygn eller tills cheesecaken stelnat.

Dekorera med lite krossade pepparkakor om du vill.

 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jag är en gift tjej som har två underbara busgrabbar och en hund som varit min följeslagare de sista 13 åren. Vi bor i ett hus där köket är mitt bästa rum och där jag förmodligen spenderar mest tid. Mat och bak är mitt stora intresse. Jag är också matkrönikör för SöderhamnsNytt.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela